Geri git   Lazmobil Forum > GSM Teknik Servis > İstekleriniz ve Yorumlarınız
İstekleriniz ve Yorumlarınız Gsm teknik servis bölümü hakkında düşüncelerinizi ve isteklerinizi buraya yazınız.

Seçenekler Stil

TÜRKÇE kelimelerin anlamı
Alt 18-11-2008, 01:18 AM   #1
soylummt
Yeni Üye

soylummt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No : 10207
soylummt : Offline
Tecrübe Puanı: 0
Karizma Puanı: 10
Karizma Derecesi : soylummt is on a distinguished road
Forumda Geçen Süre : 1905
Exclamation TÜRKÇE kelimelerin anlamı

hayırlı akşamlar sağlıklı sihatli neşeli ,bol kazançlı uzun ömürler sunarım.
Arkadaşlar konumuz türkçe dedimde , şöyleki günümüz medyasında ,televizyonlarda , reklamlarda türkçemiz tamamen bozulması için elinden geleni birileri yaygınlaştırıyor. Ben acizane hollanda,da beş yıl kaldım oralarda gördümki en kaliteli dil TÜRKÇE , okunduğu gibi yazılır . yazıldığı gibi okunur hiç kimse hecelemeden tek tek harfleri veya rakamları söylemeden okur yazarlar, vede yazarız.
AMMA Yabancılarda ise iki lise öğretmeni biri birlerinin adını adresini yazamaz dört haneli rakamı dahi yazamazlar.
TC ALFEBE,sinde ATATÜRK ve arkadaşları çok isabetli araştırmışlar yeni alfabemizi çıkarmışlar. sesli harflerimiz : A , I ,İ ,U , Ü , O , Ö ,tüm harfleri seslendirendir.
Sessiz harflerimiz : Be , Ce , Çe ,De , Fe , Ge , Ğe , He , Je , Ka , Le ,Me ,Ne , Se , Şe , Te , Ve , Ze , harfleridir. sessiz harflerin önüne E harfi gelir.

yabancılarda ise : Ce , si --- Be , bey --- Se , es --- I , ay --- He , aş --- Me , eM ---Le , eL --- derler yazılış ayrı okunuş ayrı ,bunuda şimdi türkçemize uygulayorlar onuda herkes kendine göre yorum yapmakla yorumla geçiyor.
ÖRNEKLER. ve anlamları sizler bunları dahada geniş tutup bundan sonra doğru yazılarla örnek olacağınızı umar saygılar sunarım.
OTO YIKAMA YAĞLAMA ? benim anladığım şöyle otonuzu burda yıkatmayın yağlatmayın bu hali ile çok iyi ,kendiniz yıkayın anlıyom. - oto yıkanır yağlanır - otonuzu yıkatın yağlatın , olmyacakmı ?
KULLANMA KILAVUZU ? Cıhazı aldınız içinden ( kullanım kılavuzu ) çıkmadı naparsınız , kulanma diyor adamda bakıyor zaten ben biliyordum gerek yok bunu okumaya deyip atıyor.
OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI : anlamı okuyup yazmanıza gerek yok okuyanlar ne oldu , okumanıza gerek yok
-fuarda gıda ürünlerini TANITMA fırsatı bulduk ? Tanıtım fırsatı.
-falanca temel ATMA törenlerine izleri bekliyoruz ? temel atım törenlerine .
- dünyamız küresel ISINMA sisteme girdi ? küresel ısınıyor.
-Deprem ARAŞTIRMA merkezinden alınan bilgiler ?Deprem bilgi merkezinden .
-2008 yılı dünyada en sıcak OLMA yolunda ? 2008 en sıcak yıl oldu ,olacak.
-yazılım ATMA ? Yazılım atımı -- Kanal ARAMA ? kanal ara , kanal aranıyor.
vel hasıl örnekleri çoğaltmak mümkündür. yapma deyince YAP -- yapma deyincede YAP anlamı çıkartılırsa halk biri birimizi anlamakta zorluklar çekeceğimiz muhakkak çoktur. türkçemize sahip çıkalım türçe yazalım türkçe yazalım , anlamlarına dikkat edelim.
istiklal marşımıza ve nutuk adlı ATATÜRK zamanında yazılan bu kitabı dikatlice okumanızı ve atatürkün sözlerini dinleyin hiç tersine yorum yapacağınız hata varmı ? hatamız varsa affola , sizler daha doğrusnu yaza bula.
hürmetler selamlar. hoşça kalın sağlıcakla kalın.

Seçenekler
Stil